Stabkirche - Hahnenklee
Harz Duitsland omgeving Goslar Niedersachsen De Gustav Adolf-staafkerk heeft bijvoorbeeld een kroonluchter in de vorm van een stuurrad en de bovenste vensters lijken op kajuitramen De staafkerken uit Noorwegen zijn met circa 50 plaatsen doorgaans kleiner en wegens gebrek aan grote vensters erg donker.Met name in de jaren '60 en '70 was de staafkerk een zeer geliefde kerk om te trouwen. Destijds werden er wel 300 huwelijken per jaar gesloten. Nog steeds is de kerk een populaire plaats om een huwelijk te sluiten.De kerk bezit een mechanisch en elektronisch klokkenspel en regelmatig vinden er orgelconcerten plaats.In een ranglijst van de 100 belangrijkste bouwwerken van Noord-Duitsland en staat de kerk op de 29e plaats.


Barbarossa Cave
Harz Duitsland omgeving Goslar Niedersachsen Barbarossa Cave's is rijk aan wonderen en mysteries, ervaar de fascinerende combinatie van natuur en geschiedenis! Gecombineerd met de meest populaire Duitse legende een bezoek aan het geologisch extravagante Barbarossa Cave is een onvergetelijke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.
Grijp deze unieke kans om interessante dingen te leren over een spannende deel van de Duitse geschiedenis, alsook over de geschiedenis van onze aarde en de geologie.


Smalspoorbaan - Harz
Harz Duitsland omgeving Goslar Niedersachsen
Meer dan een miljoen passagiers
per jaar genieten van deze stoomtrein. Het neemt je mee
door het prachtige schilderachtige landschap.Er zijn drie diensten:
De Trans-Harzquerbahn Line: Kruisen de Harz van noord naar zuid. Op de 60 km spoor
passagiers getrakteerd op een caleidoscopische reis door de
natuur.
De Selketalbahn Line:
Is de meest romantische spoor
van het hele smalspoor netwerk
en is al lang een publiek geheim onder natuurliefhebbers.
De Brocken Railway Line:


In juli 1992 spoordienst publiek werd hervat naar de legendarische Brocken. Klimmen is hard werken
voor de 700 Pk
aangedreven stoom locomotieven.